Приблизително два часа продължи планираната да приключи в рамките на 90

...
Приблизително два часа продължи планираната да приключи в рамките на 90
Коментари Харесай

Добро начало. Много, много добро начало за всички, обяви Тръмп след два часа очи в очи с Путин

Приблизително два часа продължи планираната да завърши в границите на 90 минути първа независима среща сред президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин. След края ѝ и преди началото на идващия кръг диалози, в по-разширен кръг и от двете страни, американският президент я заключи с две фрази. В отговор на извикал въпроса си кореспондент в президентския замък в Хелзинки Тръмп отговори: " Мисля, че е положително начало. Много, доста положително начало за всички ".
 Тръмп към Путин: Светът желае съгласие сред нас  Тръмп и Путин на първа независима среща
След срещата очи в очи сред президентите стартира късният обяд (в 16:25 ч. локално време) на двете делегации в Огледалната зала. Кадри на CNN демонстрираха, че всеки от президентите е придружаван от шестима свои съветници.

Американският дипломат в Русия, държавният секретар, ръководителят на администрацията в Белия дом, съветникът по националната сигурност Джон Болтън, специалистът по въпросите на връзките с Русия и съветникът на Тръмп Фиона Хил сформират антуража на Тръмп.

Шестимата съветници на Путин включват представителят му Дмитрий Песков и външния министър Сергей Лавров.

Срещата Путин-Тръмп нямаше авансово избран дневен ред. Американският държавен глава разгласи, че двамата могат да си приказват за " всичко " - защита, Китай, нуклеарна енергетика. Той обаче пропусна да спомене въпроса за съветската интервенция в американските избори, Сирия, Северна Корея, НАТО, Украйна.

Руският метод към диалозите бе малко по-различен. Путин не приказва пред медиите. Вместо това посолството на страната в Съединени американски щати разгласява известие в обичаната на Тръмп обществена медия - Туитър, съгласно което двамата президенти ще обсъдят методите за нормализиране на двустранните връзки, както и настоящи интернационалните въпроси, обстановката в Украйна, Сирия и Корейския полуостров, както и битката с тероризма.

Срещата сред двамата държавни глави се организира на неутралната финландска територия. Заради нея в столицата Хелзинки има митинги - и против Тръмп, и против Путин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР